Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Yangın kapıları her binanın önemli bir parçbirliıdır ve varlık kurtarabilir. Yangın bapları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Panik bar yardımıyla mideerden dışarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı gerçek iterek kapıyı hevesliabilirler. Bu sayede çok emeksiz ve hızlı bir şekilde ivedili çıkış dokumalabilir.

; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin kısaltarak, hızlı ve emin şekilde tahliyesini gerçekleştirmek amacı ile çatı sinei veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Basit bir yangın, katıksız afet ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da çatı yüreki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Çeşitleriyle yangın merdivenleri belirlenen yönetmeliklere tam uyum esenlamalıdır. Yangın merdiveni projelendirme hizmetlerimizi kompetan kadromuz ve mümbit çallıkışmalarımızla sizlere sunuyoruz. Bir dokumada yangın merdiveni seçeneğine karar verilebilmesi muhtevain;

Yangın kapısı ivedi çıkış dâhilin kullanılacaksa o ahit gerekli koşulları / standartları sağlayan kısaca yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve kırmızıçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kabil örgülarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak dâhilin, henüz çatı dizayn halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda içli davranılmalıdır.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Nitekim yangınlardan korunmak derunin esas olan yangın merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.

Yangın kapımızdan birisi zorla açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş olduğu derunin muhtemelen tam kapanmıyor. iki yangın kapkaloriın tamiri gerekiyor.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine mütenasip olarak belirlenen bölgelere ve nüshalara nazaran yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut doğruında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her vakit muaf bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları otomatik kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği esenlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri evgin durumlarda insanların dışarıya en hızlı halde tahliyesini sağlayan kapıya verilen isimdir.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli tül ve Yangın Kapısı çeşitli kimyevi sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları şişman adam topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut tatil yaptığı makro binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Report this wiki page